Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Carplay sprider sig till BMW

Apples bilmjukvara Carplay finns representerad i ett fåtal bilmodeller idag, men antalet växer och senast i raden är ett par BMW-modeller.

Du som suktar efter en bil med Apples intelligenta bilmjukvara Carplay har tidigare haft ett begränsat utbud av modeller att välja mellan, och dessa hör typiskt inte till budgetsegmentet heller. Nu är utbudet på väg att breddas då tyska biltillverkaren BMW har utannonserat att tre nya modeller ska använda sig av just Carplay.

Uppgifterna om stödet för Carplay framkommer i prisuppgifter (pdf) för företagets kommande lanseringar av modellerna BMW X5M och X6M. Carplay finns som valbart tillägg till det facila priset 300 euro, vilket motsvarar cirka 2800 kronor utan eventuella svenska prisskillnader inräknade. Det förefaller dessutom som att du blir tvungen att köpa till navigationssystemet för att kunna lägga till Carplay-stödet, vilket går loss på 3400 euro, motsvarande nästan 32 000 kronor. Det handlar alltså återigen inte om en bilupplevelse i budgetkategorin.

Bilarna ska använda sig av en LCD-skärm på 10,25 tum, vilket nuvarande 7-serien också är utrustade med, men i de nya BMW X5M/X6M-modellerna är detta också en tryckkänslig bildpanel. Carplay-systemet i dessa modeller får även stöd för trådlös kommunikation och kräver alltså inte att en sladd kopplas till dina IOS-enheter. Bilarna ska lanseras till sommaren men än så länge gäller uppgifterna för den tyska marknaden.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.