Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple inviger ny butik i San Francisco på lördag

På lördag öppnar Apple upp de gigantiska glasdörrarna till sin nya butik i San Francisco som bjuder på många nyheter.

I somras rapporterade 99mac att Apple påbörjat ett nytt butiksbygge i San Francisco. På lördag är det dags för invigning av vad som blir en ny typ av Apple Store. Apples butikschef Angela Ahrendts berättar i ett pressmeddelande om det nya tänket kring butiken:

– För femton år sedan öppnade Apple sina första två butiker och vi är glada över att kunna fira det med att öppna Apple Union Square i San Francisco. Vi utvecklar inte bara vår butiksdesign, utan också dess syfte och större roll i samhället genom att utbilda och underhålla besökare och tjäna vårt lokala nätverk av entreprenörer.

Butikens signum är de gigantiska skjutdörrarna av glas som öppnar upp butiken mot gatan och torget Union Square. Apple berättar att butiken helt drivs av grön energi och om några andra nyheter som den är först med.

Inspirerade av skyltfönster längs en aveny som ändras med årstiderna kommer butiken ha en egen sorts aveny där interaktiva "fönster" visar upp Apples produkter och tjänster. Vid varje skärm kommer det att finnas Apple-experter som kan ge råd inom kreativa områden som musik, fotografi och annat.

Apple har också uppdaterat sitt befintliga koncept med en Genius Bar. I den nya butiken kallas området i butikens hjärta för Genius Grove. Där möts Apples "genier" och kunderna under trädkronor.

Butiken har också en 6K-videovägg som är fokuset för ett område de kallar för The Forum. Här kommer det under namnet Today at Apple att hållas seminarier med artister, fotografer, musiker, utvecklare och entreprenörer för att inspirera och utbilda besökare.

En annan nyhet är The Plaza, något som bara kommer att hittas i utvalda Apple-butiker. Området är öppet 24 timmar om dygnet och erbjuder ett publikt Wifi med sittplatser och här kommer det också att bjudas på konserter på helgerna. Det är också här som fontänen av konstnären Ruth Asawa finns kvar, den stod först i vägen för Apples butiksbygge, men kunde alltså räddas.

Ett annat nytt koncept är The Boardroom där butikens företagssäljare kan träffa kunder i lugn och ro för att ge råd eller för att utbilda entreprenörer, utvecklare och mindre företagskunder.

Apples första butik i staden öppnades på Stockton Street 2004, inte särskilt långt från Union Square. Ursprungligen arbetade ett team om 100 personer i butiken, men teamet som flyttar till Union Square har växt till 350.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.