Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google satsar på familjebibliotek för appar

Apple-användare har länge kunnat njuta av familjedelning av appar, men ny information tyder på att detsamma kommer till Android-plattformen.

När Apple lanserade IOS 8 i september 2014 introducerades funktionen Familjedelning, vilket som namnet antyder gör det möjligt för familjemedlemmar att bland annat dela på köpta appar i App Store. Detta har saknats för Android-användare, men nu har Google uppdaterat sin supportdokumentation med uppgifter om en funktion vid namn Family Library.

Med denna funktion kan upp till sex familjemedlemmar dela på köpta appar på olika Android-enheter. Android-utvecklare ska ha blivit kontaktade av Google om just detta och enligt uppgifterna ska Google uppmanat dem att aktivera funktionen även för tidigare köp, något som ska vara upp till utvecklarna att välja.

Funktionen ska bli öppet tillgängligt från och med den 2 juli och då aktiverar Google automatiskt familjedelningen för alla nya köp. Google passar också på att informera utvecklare om att familjedelning är permanent, med andra ord kan utvecklare inte aktivera familjedelning för tidigare köp och sedan stänga av funktionen.

Det framkommer dock inte hur Google kommer hantera verifieringen av familjemedlemmar. Apple hanterar detta genom att låta en familjemedlem vara "administratör" av familjegruppen, det återstår att se om Google väljer ett liknande system.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.