Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instant apps behöver inte installeras

Nya operativsystemet Android N blir mer effektivt än tidigare, och tack vare förändringar i Google Play kan appar nu köras utan att installeras.

Android är världens populäraste operativsystem sett till antalet användare, och under konferensen #Google I/O passade sökjätten på att visa upp fler detaljer om den kommande versionen Android N. Googles Android-chef David Burke säger att med Android N vill Google passa på att omdesigna och skriva om flera fundamentala aspekter i Android. Bland annat yttrar sig detta i en mer effektiv kompilator som ska göra processer i systemet mellan 30 och 600 procent snabbare. Själva kodbasen har blivit mindre utrymmeskrävande och ska nu bara ta upp ungefär hälften av tidigare versioner.

Det är inte bra optimeringar i kompileringen som bidrar till att göra Android snabbare än någonsin. Google lanserar även Vulkan, ett ramverk för grafikhantering som ska göra spel och andra grafikkrävande appar snabbare och erbjuda helt nya möjligheter till grafiska effekter.

Android N inför också flera nya säkerhetsfunktioner så som filbaserad kryptering och ett nytt sätt att uppdatera systemet automatiskt. Android N låter nämligen enheten lagra två avbilder av systemet, och den som inte körs för tillfället kan uppdatera till den senaste versionen i bakgrunden. Därefter är det bara en omstart som behövs och enheten startar upp från den andra, uppdaterade, systemavbilden.

En ny funktion för appbutiken Google Play presenterades också, nämligen Instant Apps. Detta kan ses som en mer avancerad form av webbappar, då det är fråga om helt vanliga Android-appar, men som inte behöver installeras på enheten utan kan köras direkt från Google Play. Detta är praktiskt för appar som används väldigt sällan, eller där användaren av andra skäl inte vill installera appen på telefonen.

Rent praktiskt är det inte svårare än att klicka på en länk som tar användaren till appen ifråga, men utan att installera den. När appen startas hämtar Google Play automatiskt endast de delar av appen som behövs för stunden. Om användaren så vill kan Instant Apps också när som helst installeras precis som vanligt.

Att bygga in stöd för Instant Apps tar enligt Google i de flesta fall mindre än en dag. Funktionen är också bakåtkompatibel och fungerar med versioner av Android från Jellybean och framåt.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.