Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar IOS, OS X och Itunes

UPPDATERAD. Apple har uppdaterat IOS, OS X och Itunes med bland annat buggfixar och förbättrad säkerhet.

Apple har släppt nya uppdateringar för operativsystemen IOS och OS X, samt en ny version av Itunes. IOS 9.3.2 erbjuder som förväntat buggfixar och säkerhetsförbättringar, liksom möjligheten att använda Night Shift samtidigt som Strömspararläge.

IOS 9.3.2 innehåller också enligt Apple följande förbättringar:

  • Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa Bluetooth-tillbehör kunde få problem med ljudkvaliteten när de parkopplades med Iphone SE.

  • Åtgärdar ett problem som gjorde att det ibland inte gick att slå upp ordboksdefinitioner.

  • Korrigerar ett problem som gjorde att det inte gick att skriva e-postadresser med det japanska Kana-tangentbordet i apparna Mail och Meddelanden.

El Capitan och Itunes

OS X El Capitan 10.11.5 ger inte användare några uppenbara nya funktioner, men utlovar icke specificerade förbättringar för "stabiliteten, kompatibiliteten och säkerheten" i systemet. Tillsammans med den nya versionen av El Capitan har också Itunes 12.4 släppts med en mindre omdesign av mediaappens gränssnitt.

Tanken är att Itunes nu ska vara enklare att använda, med bland annat en ny meny där användare snabbt kan växla mellan avdelningarna för musik, filmer, tv-program, poddradio och annat. Nu har också appen återigen ett sidofält som visas permanent, vilket ska göra det enklare att dra och släppa låtar samt hantera spellistor.

Det är inte bekräftat huruvida den här uppdateringen åtgärdar problemet där användare drabbats av raderade musikbibliotek.

Uppdatering: Apple har även släppt uppdateringar till Watch OS och TV OS för Apple Watch respektive Apple TV. Inga särskilda funktioner har annonserats förutom buggfixar och mindre åtgärder under ytan.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.