Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bekräftar: Itunes-bugg raderar musik, uppdatering kommer

Apple bekräftar att ett fåtal Apple Music-användare råkat ut för en bugg som raderar det lokalt sparade musikbiblioteket och arbetar på en lösning som ska komma redan den här veckan.

Nyligen berättade James Pinkstone i ett blogginlägg om hur #Apple Music raderat 122 gigabyte av hans personliga musikfiler utan hans medgivande, vilket drog igång en debatt om hur tjänsten egentligen är tänkt att fungera. Pinkstone fick nämligen veta från en representant för Apple-supporten att det här inte var något konstigt utan helt i sin ordning, medan bland annat Serenity Caldwell på Imore förklarade att det här inte alls stämmer – utan mer troligen beror på någon typ av bugg.

Nu bekräftar Apple att det är en bugg som ligger bakom att ett litet antal användare haft problem med att Itunes raderat deras lokalt lagrade musikbibliotek. Vad som orsakar buggen är inte känt än, men Apple arbetar på en uppdatering till Itunes som ska komma redan den här veckan. En talesperson för Apple gav följande uttalande till Imore i fredags:

– Ett extremt litet antal användare rapporterar att musikfiler som sparats på datorn tagits bort utan deras tillåtelse. Vi tar dessa rapporter på allvar eftersom vi vet hur viktig musiken är för våra kunder och våra team fokuserar på att hitta orsaken. Vi har inte kunnat återskapa problemet, men vi kommer att släppa en uppdatering till Itunes i början av nästa vecka som innehåller ytterligare skyddsåtgärder. Om en användare upplever det här problemet bör de kontakta Apple Care.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.