Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple investerar miljarder i kinesisk taxitjänst

För att bättre förstå den kinesiska marknaden har Apple investerat en miljard dollar i kinesiska Uber-rivalen Didi Chuxing.

Apple meddelade under torsdagen att företaget investerat motsvarande 8,1 miljarder kronor i det kinesiska företaget Didi Chuxing. Enligt Apples vd Tim Cook kommer detta hjälpa företaget att få en bättre förståelse för den kinesiska marknaden, skriver Reuters. I en intervju säger Cook:

– Vi gör investeringen av en rad strategiska anledningar, bland annat för en chans att lära oss mer av vissa delar av den kinesiska marknaden. Självklart tror vi också att detta kommer ge oss en stark avkastning på vår investering med tiden.

Didi Chuxing är en taxitjänst där resenärer kan beställa en taxi via en app, och delar många likheter med Uber. Enligt företaget görs 11 miljoner resor via Didi Chuxing varje dag. Apple blir nu den enskilt största investeraren i företaget.

Investeringen i Didi Chuxing ger Apple kopplingar till både bilindustrin som Apple ryktas ge sig in i, och den så kallade delningsekonomin som blivit en allt viktigare trend i den globala ekonomin.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.