Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya uppgifter om höstens Iphone-modeller

Höstens Iphone-modeller saknar hörlurskontakt och kommer i två varianter där den större får dubbla kameralinser och mer primärminne, enligt nya rykten. Ännu större förändringar väntas 2017.

I januari kom de första uppgifterna om att den större av höstens väntade Iphone-modeller kommer att få dubbla kameror på baksidan. Bakom rapporten stod den kände analytikern #Ming-Chi Kuo, som ofta tidigare visat sig ha goda insikter i Apples produktplaner.

I den ursprungliga rapporten lades möjligheten fram att det endast skulle bli en speciell premiummodell av telefonen som får dubbla kameror, eventuellt kallad Iphone 7 Pro. Nu har dock Kuo reviserat sin ursprungliga prognos, och uppger att det bara blir en större modell. Detta rapporterar The Verge, och Kuo uppger också att den större telefonen också får tre gigabyte primärminne för att bättre kunna hantera bildbehandlingen från dubbla kameror.

Utöver detta har också nya bilder publicerats som påstås föreställa CAD-modeller av de nya telefonerna. Bilderna kommer från Twitter-användaren Onleaks, som tidigare läckt ritningar på bland annat Iphone SE, HTC One A9 och Ipad Mini 4.

Bilderna ger stöd för den tidigare uppgiften att båda modellerna av Iphone 7 saknar hörlurskontakt. Förutom de dubbla kamerorna verkar det också som att Iphone 7 Plus (eller Iphone 7 Pro) får
anslutningen Smart Connector, något som på bilderna inte syns till på den mindre.

Stora förändringar 2017

Höstens olika modeller under namnet #Iphone 7 kommer alltså att erbjuda en del nyheter, men verkar behålla den grundläggande designen från Iphone 6 och 6 Plus. Detta skiljer sig mot Apples mönster från de senaste åren, där Iphone-designen ändrats vartannat år. Enligt Macrumors väntar sig också Apples leverantörer av komponenter en svagare efterfrågan på de nya telefonerna än vanligt.

Istället kan Apple satsa på en större förändring för Iphone under 2017. 99mac har tidigare rapporterat uppgifter om att 2017 års modeller utrustas med OLED-skärmar, vilket skulle kunna ge bland annat lägre strömförbrukning och tunnare enheter.

I det senaste avsnittet av sin poddradio uppger också Apple-kännaren John Gruber att han hört rykten om en omfattande ny design för Iphone nästa år. Enligt honom kan telefonens bildskärm komma att täcka hela framsidan från kant till kant. Detta skulle innebära att hemknappen, Touch ID och Facetime-kameran alla göms bakom bildskärmen. Gruber säger att han själv inte vet om detta innebär att bildskärmen blir större än dagens modeller, eller att själva telefonen blir fysiskt mindre.

Grubers anger inte några källor för det han hört, men uppgifterna stämmer överens med tidigare rykten från 2015 om att Apple utvecklar nya Touch ID-komponenter som kan få plats bakom bildskärmen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.