Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

USB Type-C kan bli standard för digitalt ljud

Intel trycker på USB Type-C som anslutningen för allting, och vill nu ersätta de åldrande analoga ljudkontakterna med tekniken.

Ljudkontakter är i princip de sista analoga kontakter som finns kvar på moderna datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Den ljudkontakt på 3,5 millimeter som är vanligast idag har använts sedan 1960-talet, och den tjockare kontakten på 6,35 millimeter uppfanns redan 1878. I takt med att enheter blir allt tunnare dyker allt fler initiativ upp som vill ersätta den analoga ljudkontakten.

Flera rykten gör gällande att Apple planerar att ta bort ljudkontakten från nästa Iphone-modell för att istället förlita sig på möjligheten Lightning-anslutningen har att skicka digitalt ljud. På konferensen Intel Developer Forum i Shenzhen, Kina, har nu Intel lanserat ett förslag på hur anslutningen #USB Type-C ska bli framtidens standard för ljudöverföring, rapporterar Anandtech.

USB Type-C har redan flera aktörer bakom sig som vill göra anslutningen till en standard för det mesta, inklusive laddning och överföring av data och bild. Intel planerar att offentliggöra specifikationerna för USB Type-C Digital Audio under årets andra kvartal.

En av de tekniska fördelarna med USB Type-C är att anslutningen faktiskt har möjligheten att överföra analoga ljudsignaler, vilket öppnar möjligheten för enkla adapters till befintliga hörlurar. Kontakten erbjuder dock också potentiella funktioner som en värmesensor i hörlurarna för att mäta kroppstemperaturen vid träning.

Det är ändå som överförare av digitalt ljud som USB Type-C öppnar mer avancerade möjligheter. Exempel som Intel lyfte fram är att installera små processorer i hörlurarna som kan utföra exempelvis brusreducering, ljudbearbetning av olika slag och rikta ljudet för bättre kvalitet. Dessa processorer gör det också möjligt att integrera digitalt kopieringsskydd i hörlurarna för att förhindra att digitala kopior görs av musiken.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.