Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

q2 2016

Apple slog inte rekord

För första gången på 13 år minskade Apples vinster jämfört med föregående år, meddelade företaget på sin kvartalrapport.

Under gårdagen presenterade Apple sin rapport för räkenskapsårets andra kvartal 2016, vilket innefattar månaderna januari, februari och mars. Apple redovisade intäkter på 50,6 miljarder dollar (motsvarande 411 miljarder kronor) och en vinst på 10,5 miljarder dollar eller 85 miljarder kronor.

Ändå innebar kvartalet inte ett nytt rekord för Apple, och för första gången på 13 år minskade vinsten jämfört med samma period året innan. Försäljningen minskade på många håll, inklusive Kina, och bland annat gick försäljningen av Iphone ned för första gången någonsin. Apple sålde 51,1 miljoner Iphone-enheter under perioden, en minskning med 18 procent jämfört med Q2 2015.

Även försäljningen av Ipad sjönk med 19 procent vilket gav en försäljning av 10,25 miljoner enheter. För Mac-datorer var siffrorna fyra miljoner sålda, en minskning med nio procent. Däremot gick försäljningen från App Store upp med 35 procent och intäkterna från kategorin tjänster slog rekord med 9,9 miljarder dollar (80 miljarder kronor).

Apple flaggade för ett tufft kvartal redan vid sin senaste #kvartalsrapport i januari, och resultatet ligger inom de angivna riktlinjerna. Apples vd Tim Cook skriver i ett pressmeddelande:

– Vi är väldigt glada över den fortsatt starka tillväxten i intäkter från tjänster, tack vare den stora styrkan i Apples ekosystem och vår växande bas av över en miljard aktiva enheter.

Apple gav följande riktlinjer för Q3 2016:

  • Intäkter på mellan 41 och 43 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 37,5 och 38 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6 och 6,1 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 300 miljoner dollar.

  • Skattesats på 25,5 procent.

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.