Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia köper Withings

Nokia vill tillbaka till konsumentprylar igen, och meddelar planer på att köpa franska Withings, som tillverkar hälsoprodukter.

2013 köpte Microsoft upp Nokias mobildivision, men som 99mac tidigare rapporterat tog det inte lång tid innan det finska företaget började smida planer på att göra en comeback i mobilbranschen. Ett avtal med Microsoft hindrar #Nokia från att konkurrera med mobiltelefoner, men det upphör i slutet av detta år. Därefter har Nokias vd Rajeev Suri uttryckt planer på nya konsumentprodukter, inklusive mobiler.

Nu meddelar Nokia att de köper det franska företaget Withings, som tillverkar konsumentprodukter riktade mot hälsa. Bland annat ligger Withings bakom klockan Activité, övervakningskameran Home, smarta vågar, termometrar och blodtrycksmätare. På företagets webbplats skriver Withings vd Cédric Hutchings om köpet:

– Från början har vi prioriterat användbarheten hos våra produkter. [..] Nokias vision att skapa vackert designade produkter som passar sömlöst i vanliga människors vardagsliv speglar den inställningen exakt; vi har en stabil gemensam grund att bygga på.

Köpesumman anges till 170 miljoner euro, motsvarande 1,55 miljarder kronor, och affären ska enligt planen fullbordas under årets tredje kvartal.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.