Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HP lanserar premiumdator med ny logga

HP satsar på premiumsegmentet med sin nya supertunna bärbara dator Spectre, som dessutom visar upp en ny minimalistisk logotyp.

Datortillverkaren #HP har lanserat en ny ultratunn bärbar dator med namnet Spectre. Datorn har en bildskärm på 13,3 tum och har en vikt på 1,1 kilo. Därmed är den bara något tyngre än Apples tunna Macbook, som dock är mindre med sin bildskärm på 12 tum.

Spectre är däremot ännu tunnare, med en tjocklek på bara 10,4 millimeter jämfört med 13,1 millimeter för Apple Macbook där den är som tjockast. Den kilformade designen hos Macbook gör däremot att den som tunnast är endast 3,5 millimeter. HP kallar själva Spectre för "världens tunnaste bärbara dator", vilket alltså får bli upp till var och en att bedöma sanningshalten i.

På insidan drivs nya HP Spectre av Intels Core i5 eller Core i7, samt har 8 gigabyte primärminne och en SSD-enhet med upp till 512 gigabyte lagring. Vad gäller anslutningar har datorn tre stycken USB Type-C, varav två av dem har stöd för Thunderbolt 3.0. Den inbyggda högtalaren kommer från Bang & Olufsen.

Ny logga

Den nya datorn visar också upp en ny logotyp, där HP skrivs ut med fyra stycken minimalistiska streck. Loggan utformades redan 2011 av designbyrån Moving Brands, men HP bestämde sig då för att inte använda den.

Efter att Hewlett Packard 2014 delades upp i två företag – det konsumentinriktade HP och Hewlett Packard Enterprise som arbetar mot företag – verkar HP dock ha funnit en användning för den nya logotypen. Enligt The Verge kommer HP att använda den nya loggan enbart på sina bärbara datorer av premiummodell.

HP Spectre börjar säljas i juni, och får ett rekommenderat cirkapris på 14 990 kronor för grundmodellen.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.