Iphone SE plockas isär

En isärplockning av nya Iphone SE avslöjar en salig blandning av teknik från Iphone 5S, Iphone 6 och Iphone 6S.

Som brukligt är när Apple släpper nya produkter tar det inte lång tid innan enheterna plockas isär för att undersöka hårdvaran inuti. Nu har #Iphone SE börjat nå kunder, och Chipworks har öppnat upp den nya fyratums-telefonen. Inuti finns en salig blandning av komponenter från hela tre tidigare Iphone-modeller.

Utsidan av Iphone SE är som bekant i det närmaste identisk med den äldre Iphone 5S. Samma tillbehör i form av fodral och skydd fungerar också. Insidan däremot liknar inget annat Apple har släppt tidigare. Processorn är en A9 av samma typ som sitter i Iphone 6S och 6S Plus vilka lanserades i höstas. Även komponenter som primärminnet på 2 gigabyte och lagringsminnet är av samma typ som i Iphone 6S.

Delar av tryckskärmen känns däremot igen från Iphone 5S, nämligen styrkomponenter från Broadcom och Texas Instruments. Det trådlösa modemet från Qualcomm är däremot samma som i Iphone 6 från 2014. Men det finns också en del helt nya komponenter inuti telefonen, exempelvis en ny kontrollenhet för strömhantering.

Sammanfattningsvis konstaterar Chipworks att Iphone SE inte är en typisk Apple-lansering. Det finns få nya delar, men kombinationen av alla de olika delarna gör ändå att produkten beskrivs som innovativ.