Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Foxconns köp av Sharp klart

Efter många turer är det nu klart att den taiwanesiska tillverkaren Foxconn köper japanska Sharp.

Tidigt i februari tillkännagav #Foxconn att de ämnade köpa den japanska komponenttillverkaren Sharp, en affär som ursprungligen uppgavs vara värd 659 miljarder Yen, motsvarande 48 miljarder kronor.

Senare samma månad meddelade Sharp att de godkänt affären, men i elfte timmen uppdagades ekonomiska problem hos Sharp som fick Foxconn att se rött, och försatte hela affären i ovisshet. Detta enligt Wall Street Journal. Nu har dock de båda parterna kommit överens, och tillkännager återigen att Sharp köps av Foxconn.

Prislappen blir dock betydligt lägre än tidigare - 389 miljarder Yen eller ungefär 28 miljarder kronor. Affären anses som en stor framgång för Foxconn, som tros vara ute efter att expandera inom tillverkning av bildskärmspaneler.

Sharp är idag en stor leverantör av skärmpaneler till bland annat Apple, en viktig kund även för Foxconn. Den taiwanesiska jätten har med förvärvet större möjligheter att konkurrera med andra tillverkare som Samsung, LG och Japan Display.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.