snabbtest

99mac testar armband i vävd nylon

Apple har släppt en serie nya armband i vävd nylon för den smarta klockan Apple Watch, och 99mac:s redaktör ger sig själv ett i påskägget.

Apples specialevent förra veckan bjöd inte bara på Iphone SE och en ny Ipad Pro. Apple passade också på att släppa lite nya varianter av armband för den smarta klockan #Apple Watch. Dels kom de tidigare läder- och sportarmbanden i nya färger, samt en svart variant av den milanesiska loopen. Men Apple lanserade också en helt ny typ av armband i vävd nylon.

Modellen kallas också Natoband, och har sitt ursprung i det brittiska försvaret som tog fram ett slitstarkt och hållbart klockarmband till sina soldater. Natobanden har på senare tid blivit mycket populära för en bredare allmänhet, på grund av att de är slitstarka och finns i många olika färger. Det är därför inte så konstigt att Apple väljer att haka på den här trenden med en serie band för Apple Watch i sju olika utföranden.

Banden i vävd nylon kostar 525 kronor styck, och ligger därmed på samma prisnivå som Apples sportband i fluorelastomer. Det är också troligtvis just de användare som inte vill investera i de dyrare armbanden som klassiskt spänne eller milanesisk loop som är den primära målgruppen. Enligt Tim Cook byter en tredjedel av alla Apple Watch-ägare regelbundet armband, och säkert vill de se den siffran öka ännu mer.

För min egen del har jag kört på med ett vitt sportband sedan jag köpte min klocka förra året, och de nya nylonbanden känns som ett bra tillfälle att skapa lite variation runt handleden. Enligt min mening får Apple alltför lite beröm för sitt utbud av armband. De kostar visserligen mer än alternativa band från tredje part, men kvalitetsmässigt har Apple verkligen lyckats - rentav bättre än många tillverkare som varit i klockbranschen länge.

Valet föll på ett nylonband i färgen kungsblå, och det levereras i samma typ av platta avlånga kartong som tidigare armband gjort. Att packa upp och byta är inget problem, det är bara att lossa det gamla armbandet med hjälp av den lilla knappen och sedan trycka det nya armbandet på plats.

På ena sidan av armbandet finns ett tryck som anger typ av armband och vilken storlek av Apple Watch det är avsett för. Den texten gör sig förmodligen bäst på insidan, men om du fäster armbandet åt fel håll hamnar den utåt.

Min Apple Watch är 38 millimeters-modellen, dels för att jag har ganska smala armar men också för att jag föredrar en så liten klocka som möjligt. Till skillnad från sportbanden så levereras nylonbandet endast i två delar, och det finns ingen längre variant av delen med hål i. Det är inget praktiskt problem, då armbandet passar runt min handled utan problem. Men jag hade personligen föredragit att armbandet var en eller två centimeter längre, bara för att det hade sett lite bättre ut.

Jag har verkligen gillat Apples sportband i fluorelastomer, och vet inte vilken hemlig ingrediens de använt för att få banden att kännas bekväma mot huden och inte alls plastiga. I jämförelse är ändå de här nylonbanden uppfriskande bekväma. Sportbandet har en förmåga att klibba sig mot huden när man svettas, eller i varmare väder när huden expanderar. Efter en dag med nylonbandet känns det ännu skönare och ger en fin tygkänsla. Det sitter verkligen toppen runt handleden.

Såvitt jag kan bedöma håller också nylonet vad det lovar. Det känns inte som någon risk att armbandet ska slitas sönder i första taget. Dessutom ska känslan av att variera utseendet runt handleden underskattas. Om Apple fortsätter att släppa nya färger och varianter har jag troligtvis inte köpt mitt sista armband för Apple Watch. Omväxling förnöjer ju, som bekant.

Kommentarer
2 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.