Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook i hemligt möte för att stoppa Donald Trump

Tim Cook och andra företagsledare har träffat Republikanska partiet för att diskutera hur de kan förhindra att Donald Trump blir presidentkandidat.

Kontroversielle affärsmannen Donald Trump har överraskat stort i det amerikanska primärvalet genom att samla ett stort väljarstöd och har vunnit i flera viktiga delstater. Trump är dock allt annat än populär i det Republikanska partiet, som gärna vill se en annan bli republikanernas presidentkandidat.

Nu har företrädare för partitoppen träffat flera företagsledare såsom Tim Cook (Apple), Larry Page (Google), Sean Parker (Napster) Arthur Sulzberger (New York Times) och Elon Musk (Tesla) till ett inofficiellt möte. Detta enligt Hufflington Post, som också skriver att republikanska politiker som Paul Ryan, Mitch McConnell, Tom Cotton och Karl Rove deltog, liksom senatorn John Delaney från Demokratiska partiet. Mötet anordnades av organisationen American Enterprise Institutes, som brukar hålla liknande sammankomster varje år.

Mötet skedde på en privat ö utanför delstaten Georgias kust, och var stängt för media. Enligt rapporten var det huvudsakliga samtalsämnet Donald Trump och hur han skulle kunna hindras från att få republikanernas nominering. Karl Love, som är politisk konsult och före detta chefsrådgivare till George W. Bush, höll en presentation om hur Trump uppfattades av det amerikanska folket. Enligt honom är Trumps största svaghet att få väljare kan se honom som presidentmaterial, och som någon deras barn kan se upp till.

Apple attackerades

Donald Trump har i sin kampanj uttalat sig flera gånger om Apple. Bland annat har han sagt att han kommer att tvinga Apple att flytta sin datortillverkning till USA om han blir president, och han har också manat till bojkott av Apple på grund av teknikjättens pågående tvist med FBI.

Under mötet fick också Tim Cook ta emot hård kritik från den republikanske senatorn Tom Cotton som också tidigare attackerat Apple för sin ståndpunkt gällande kryptering. Enligt källor som deltog i mötet ska Cotton ha gått hårt åt Tim Cook, och skapat en obekväm stämning under mötet.

Donald Trump har för närvarande ungefär en tredjedel av det väljarstöd han behöver för att bli nominerad till republikanernas kandidat. Nästa vecka hålls primärval i delstaterna Florida och Ohio, och om Trump tar hem båda dess behöver han bara vinna över hälften av de återstående delegaterna för säkra sin nominering.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.