Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Liten fläkt stjälper stort lass

Under tre tillfällen i helgen tappade vi alla kontakten med 99mac, iPod.se, Mac.se och alla andra tjänster som körs på vår serverfram i Stockholm.

Efter driftstoppet i söndags tog vi beslutet att byta ut brandväggen mot en helt ny och kraftigt överdimensionerad maskin och bytet gjordes igår eftermiddag. Efter en rejäl analys av mjukvara och hårdvara hittade vi felkällan - en trasig processorfläkt gjorde att maskinen blev överhettad och låste sig.

Trots rejäl kylning i serverhallen räckte det inte för att hålla liv i brandväggen som har mycket att göra nattetid, det är nämligen då alla amerikanska aktörer skickar tusentals spam till mottagare som sitter på jobbet i USA.

Det var väldigt svårt för oss att hitta felet i serverhallen och vi vill beklaga driftstoppen. Särskilt mac.se kunderna som har sina mailkonton och hemsidor i vår servermiljö. Vårt mål kommer alltid vara 100% tillgänglighet men efter helgens bekymmer är vi nere på 99,46% räknat sedan 1:a Oktober 2003.

Läs gärna krönikan "Redundans - när inget får gå fel".
Vi kan lägga till en extra punkt - försök att använda serverutrustning med inbyggd kontroll och varningssystem för trasiga fläktar (och andra komponenter).

Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.