Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Siri kommer till OS X 10.12

En av de största funktionerna i nästa version av OS X kan bli Apples digitala assistent Siri.

Apples digitala assistent Siri gjorde debut 2011 med lanseringen av IOS 5. Hittills har dock Siri hållit sig till IOS på Iphone och Ipad samt i nya Apple TV som kom förra året. Nu rapporterar dock 9to5mac att Siri kan vara redo att göra entré på Mac i nästa stora version av #OS X .

Enligt källor har Apple internt testat Siri på Mac sedan åtminstone 2012, men funktionen har nu putsats såpass att den är redo att lanseras till allmänheten. Till skillnad mot hur röststyrningen fungerar på IOS kommer Siri på Mac att nås via en ikon i menyraden, liknande hur sökfunktionen Spotlight fungerar.

När användaren klickar på Siri-knappen kommer ett halvtransparent gränssnitt att dyka upp, liknande hur Siri ser ut på Apple TV men enligt uppgift i övre högra hörnet. Siri ska också gå att aktivera med ett tangentbordskommando, och om datorn är ansluten till en strömkälla genom röstkommandot "Hej Siri".

Enligt Apples planer ska Siri bli en av de nya huvudfunktionerna i OS X 10.12 som släpps senare i år. Som brukligt väntas Apple visa upp systemet under WWDC i juni, med en lansering under hösten. Systemet har i dagsläget kodnamnet "Fuji", men det är inte känt vad det officiella namnet kommer bli.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.