Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Descent återuppstår dubbelt upp

Grottforskning i rymden kan få en renässans då ännu ett Kickstarter-projekt vill återuppliva klassikern Descent, denna gången med originalspelens skapare.

Tidigare har 99mac tipsat om det klassiska rymdskjutarspelet Descent och dess uppföljare Descent 2. Där nämndes också att en ny del i serien blivit finansierad via Kickstarter, nämligen Descent: Underground.

Men det kan bli ännu mer fri rörlighet i klastrofobiska rymdgrottor, eftersom ännu ett Kickstarter-projekt nu vill återuppliva den populära serien. Spelet har inte Descent i titeln, utan heter Overload. Men däremot består utvecklaren Revival Productions av Mike Kulas och Matt Toschlog, som en gång i tiden skapade de första två Descent-spelen. Overload kan alltså ses som en andlig uppföljare.

På sin Kickstarter-sida utlovar Kulas och Toschlog en intensiv spelupplevelse för en spelare över femton banor fyllda med explosiva strider och utforskning. Över ett dussin olika robotfiender ska göra livet surt för spelaren, och då är det bra att det också finns tolv olika vapen, som går att uppgradera.

Revival Productions önskar 300 000 dollar (cirka 2,5 miljoner kronor) för att Overload ska bli verklighet, och räknar med att spelet ska vara klart i mars 2017. För att en version för Mac och Linux ska bli verklighet behövs dock 350 000 dollar eller cirka 3 miljoner kronor. Den som vill vara med och få ett exemplar behöver pynta minst 25 dollar, motsvarande 211 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.