Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Musik stärker relationer visar studie

De som spelar mycket musik hemma har starkare och mer intima relationer, och ägnar sig mer åt kvalitetstid visar en studie som högtalartillverkaren Sonos genomfört.

#Sonos är en av de största spelarna när det gäller smarta högtalarsystem för hemmet. I samband med att företaget lanserar officiellt stöd för Apple Music till sina högtalare passar de också på att dela med sig av en studie som visar att musik kan leda till starkare relationer.

Sonos har själva genomfört studien Music Makes it Home (ungefär: Musik tar hem spelet) i åtta länder, där bland annat Sverige, USA och Frankrike ingår. Syftet med studien var att undersöka hur musik kan utgöra en positiv förändrande kraft i hemmet. I ett första steg tillfrågades 30 000 personer om sina musikvanor och hemförhållanden.

Därefter följdes studien upp med en andra fas, där 30 familjers aktiviteter spårades under två veckors tid. Experimentet gick ut på att familjerna först levde en vecka utan musik, och därefter en vecka med musik. I samtliga länder visade det sig att musik hade en stor effekt på familjer och deras inbördes relation.

Undersökningen kom i huvudsak fram till två saker. För det första att musik hemma får familjer att spendera mer tid tillsammans – personer som lyssnar på musik hemma spenderar i genomsnitt 3 timmar och 13 minuter mer tid tillsammans varje vecka. De äter fler måltider tillsammans och hjälps åt mer med sysslorna i hushållet.

För det andra konstaterar studien att musik som spelas högt hemma är bra både för romantik och sexliv i en relation. Personer som lyssnar mycket på musik i hemmet är mer nöjda med sina relationer och har i genomsnitt sex en gång mer i veckan jämfört med de som inte lyssnar på musik.

Intressant nog visar studien också på kulturella skillnader mellan länder. I Australien svarade 46 procent av de tillfrågade att de gillade musik mer än sex. 28 procent av alla tillfrågade uppgav också att de misstänkte att deras partner ljugit om att gilla en viss typ av musik för att framstå som mer attraktiva.

Hela studien går att läsa i sin helhet på Sonos webbplats.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.