Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper utbildningsföretaget Learnsprout

Apple har köpt Learnsprout, ett företag som utvecklar teknik för utbildningssektorn.

Under Tim Cooks ledning har Apple köpt upp betydligt fler företag än tidigare. I början av 2014 skrev 99mac om att Cook uttryckt sig positivt till uppköp, och sedan dess har Apple bland annat köpt företag som Emotient, Coherent Navigation, Metaio och inte minst Beats.

Nu har Apple öppnat plånboken igen, och denna gång gäller det nyetableringen Learnsprout, som utvecklar mjukvara för skolor där lärare ska kunna följa elevers utveckling.

Utbildningssektorn är traditionellt ett intresseområde för Apple, och på senare tid har Apple satsat på Ipad som ett utbildningsredskap. I betaversionen av IOS 9.3 finns flera funktioner riktade mot skolmiljöer, bland annat möjligheten att låta flera elever dela på en Ipad med egna användarkonton.

Mer än 2 500 skolor i USA använder redan mjukvara från Learnsprout enligt företagets webbplats. Apple kommenterar köpet till Bloomberg på sitt sedvanliga vis:

"Apple köper mindre teknikföretag då och då, och vi diskuterar generellt inte anledningen eller våra planer."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.