Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Whatsapp blir gratis

Nu blir det gratis att använda chattappen Whatsapp. Prenumerationsavgiften tas bort och intäkterna ska framöver komma från andra håll.

Chattappen Whatsapp har över 900 miljoner aktiva användare världen över. Sedan 2013 har det första året varit gratis för användare, men efter det har det kostat sju kronor per år att använda tjänsten. Nu meddelar Whatsapp att tjänsten kommer att vara gratis för användare framöver. Prenumerationsavgiften tas bort och ersätts med en ny affärsmodell.

Facebook-ägda Whatsapp kommer inte att stoppa in annonser, utan istället kommer företag att kunna betala för att kommunicera med användarna. Exempelvis kan ett flygbolag kontakta resenärer för att diskutera avbokade flyg eller försenade avgångar, eller en bank skulle kunna använda tjänsten för att skicka ut viktiga bedrägerivarningar till sina kunder.

Prenumerationsavgiften tas bort redan idag, men det kan ta ett par veckor innan gränssnittet i appen uppdaterats för alla och informationen gällande avgiften tagits bort.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.