Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch störst bland smarta klockor

Apple stod för över hälften av den globala försäljningen av smarta klockor förra året enligt en rapport.

Apples smarta klocka Apple Watch leder den globala försäljningen med hästlängder enligt en rapport från Juniper Research. Av de totala leveranserna stod Apple för 52 procent under 2015. Android Wear-enheter kommer långt efter med mindre än 10 procent.

Samsungs Gear S2 har inte lyckats nå några större försäljningsframgångar trots att den tagits emot väl, istället är det billigare, enklare enheter från exempelvis Martian, X och Razer som säljer. Razer visade upp sin smarta klocka Nabu Watch på CES 2016, så att den nämns i en rapport om försäljningen 2015 är inte relevant och Pebble nämns inte alls, vilket är lite konstigt.

Bortsett från Apple Watch menar Juniper Research att det inte finns något starkt incitament till att köpa en smart klocka. De smarta klockorna är "en kategori som väntar på en marknad".

"Nyare enheter erbjuder mer polerade utseenden och subtila variationer bland funktionerna, men det har inte skett några större förändringar i vad enheterna kan göra eller hur de kan användas. Nu när funktionerna för smarta klockor etablerats är det upp till konsumenterna att avgöra om de vill ha dem."

Rapporten baseras på en kombination av bland annat publikt tillgänglig data, import-export-rapporter, återförsäljares lagersaldon enligt Juniper. Siffrorna får därmed tas med en nypa salt och tjänar mest som en fingervisning om trenderna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.