Lenovo utmanar Macbook med supertunn Yoga

Lenovo trycker hårt på hybrider mellan bärbara datorer och surfplattor, och nya Yoga 900S är både tunn, lätt och har prima batteritid.

Lenovos hybriddatorer i serien Yoga kallas så för möjligheten att böja bak skärmen och således använda produkten antingen som en laptop med tangentbord eller en surfplatta. På #CES i Las Vegas lanseras modellen 900S som lovar att vara världens tunnaste hybridenhet. Tjockleken är 12,8 millimeter och konstruktionen i kolfiber gör att Yoga 900S väger precis under ett kilo.

Den tryckkänsliga bildskärmen på 12,5 tum har upplösningen 2 560 x 1 440 pixel, och inuti datorn sitter Intels strömsnåla Core M-processorer. Detta gör att Yoga 900S kan användas i upp till 10,5 timmar på en laddning. Lenovo Yoga 900S skeppas i mars och riktpriset ligger på 1 099 dollar, motsvarande 9 400 kronor exklusive moms.

Utseendemässigt och storleksmässigt påminner Yoga 900S en hel del om Apples lilla bärbara dator Macbook, som dock inte har någon tryckskärm eller vikbart tangentbord. #Lenovo verkar dock inte bekymra sig över parallellerna när det gäller marknadsföring.