Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES 2016

Det smarta bagaget hjälper på resan

Den smarta kabinväskan Bluesmart kan meddela sin position, larma om den riskerar att glömmas kvar, ladda upp telefonen och mycket annat.

Har du någonsin tappat bort ditt handbagage under en lång flygresa? Med den smarta kabinväskan Bluesmart behöver du inte längre sväva i ovisshet om var packningen befinner sig, utan kan med hjälp av den inbyggda GPS-sändaren lokalisera bagaget via en telefon. Kabinväskan kan också automatiskt larma sin ägare om den skulle lämnas kvar någonstans över ett visst avstånd.

Bluesmart har funnits på marknaden i några månader, och visar upp sitt smarta bagage under CES i Las Vegas. Inbyggd GPS är inte den enda fiffiga funktionen, utan Bluesmart fungerar också som en mobil laddningsstaton under resan. I väskan finns ett uppladdningsbart batteri på 10 000 mAh vilket räcker för att ladda en Iphone upp till sex gånger. Det finns en USB-anslutning både på utsidan av väskan vid handtaget, och inuti för att smidigt kunna ladda exempelvis en surfplatta.

Den tillhörande mobilappen fungerar också som en resekompanjon och låter användaren spara information om sin resa så som flight-nummer och annat. Väskan kan också automatiskt låsas upp med hjälp av appen. Bluesmart lovar också att appen snart ska dyka upp på Apple Watch för ännu smidigare hantering.

Sist men inte minst har Bluesmart också en inbyggd digital bagagevåg i handtaget. Genom att lyfta väskan visas vikten i appen. Perfekt för den som vill pressa den tillåtna vikten till det yttersta.

Bluesmart finns än så länge i en storlek, och kan beställas via tillverkarens webbplats. Priset är 399 dollar, vilket med skatter och frakt till Sverige blir 456 dollar (motsvarande cirka 3 900 kronor).

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.