Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES 2016

För LG heter tv:s framtid OLED

LG fortsätter att storsatsa på lyxiga tv-apparater med OLED-teknik, och flaggskeppet G6 har alla möjligheter att bli kung i vardagsrummet.

#LG vill attrahera kunder i det allra lyxigaste produktsortimentet med sitt märke Signature, som omfattar både smarta kylskåp, tvättmaskin, luftrenare och en supertunn ny tv-apparat med OLED-teknik. LG Signature OLED G6 heter den, och är att betrakta som företagets nya flaggskepp i vardagsrummet. Tv:n premiärvisas under #CES i Las Vegas.

OLED-tekniken tillåter både tunnare och mer energisnåla bildskärmar tack vare att belysningen kan kontrolleras på pixelnivå. G6 är också extremt tunn, endast 2,57 millimeter och kommer i två skärmstorlekar på 65 och 77 tum.

En tv så tunn får knappast plats med inbyggda högtalare, men detta har LG löst genom att placera högtalarsegmentet i foten som tv:n vilar på. Ljudkomponenterna har utvecklats i samarbete med Harman Kardon och innefattar en subwoofer. Den som vill väggmontera G6 kan vinkla högtalardelen så att den istället hamnar bakom apparaten.

Något som LG trycker på när det gäller G6 är en oöverträffad bildkvalitet, och tv:n har stöd för både HDR Pro och Dolby Vision. HDR-teknik (High Dynamic Range) innebär i korthet ett större dynamiskt bildomfång, och ska möjliggöra både bättre svärta, mer ljus och fler färger. Dolby Vision är en teknik för att ytterligare förbättra bildkvaliteten och har använts av flera storfilmer det senaste året, bland annat Insidan ut, The Martian och Star Wars: The Force Awakens.

Jämsides med G6 i Signature-serien lanserar LG också OLED-apparaterna E6, B6 och C6. De använder samma HDR-teknik som G6, men är något tjockare. C6 är dessutom en välvd modell.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.