Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snurra vinylen med laser

Vinylälskare behöver inte vara gammalmodiga, utan kan nu spela upp sina skivor med hjälp av laser. Men smakar det så kostar det.

Vinylskivan har fått ett kommersiellt uppsving de senaste åren, och många entusiaster gläds åt att det analoga ljudet åter hittat en plats på marknaden jämsides med digital nedladdning och strömmande musiktjänster.

En nackdel med vinylformatet är dock att skivorna slits med tiden på grund av att nålen som fångar upp ljudet måste ha kontakt med skivan. Japanska ELP löser problemet med sin serie laserspelare, som läser av vinylskivorna utan att fysiskt vidröra de känsliga spåren.

ELP använder patenterad teknik som uppges bibehålla hög kvalitet och reproducera en ljudbild så nära originalet som möjligt. Laserspelarna ska också kunna hantera skivor som blivit böjda eller skadade av tidigare användning.

Den här kombinationen av gammalmodig och banbrytande teknik har dock en rejäl prislapp. Den billigaste modellen kostar 9 000 dollar (ungefär 76 500 kronor exklusive moms) och för att få toppmodellen LT Ultimate krävs hela 19 000 dollar eller 161 557 kronor exklusive moms.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.