Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

App Store-pirater kostar Apple stora pengar

Att det finns mindre nogräknade personer som tycker det är okej att piratkopiera program från App Store är nog ingen nyhet för någon. Men hur mycket förlorar Apple, och därmed också utvecklarna på detta?

En analytiker på webbsajten 24/7 Wall St. har räknat på saken och kommit fram till lite intressanta slutsatser. Sedan App Store öppnade i Juli 2008 har Apple och applikationernas utvecklare tillsammans förlorat över 450 miljoner dollar på grund av piratkopiering.

Över tre miljarder applikationer har laddats ner och mellan 13 och 21 procent av de nedladdningarna är av köpta applikationer. Dessa applikationer har ett genomsnittligt pris på tre dollar styck och Apples intäkter (30 procent av varje försäljningssumma) från App Store är mellan 60 och 110 miljoner dollar per kvartal. Men den summan kunde vara betydligt högre om inte piratkopieringen varit så omfattande.

Läs vidare här

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.