99mac testar Dbrands vinylskal för Iphone

Dbrand tillverkar måttanpassade vinylskal för en lång rad produkter och efter lite leveransbekymmer har 99mac fått hem en baksida för Iphone 6S Plus.

Skal och fodral för Iphone finns i alla möjliga former och färger, allt från tjocka vattentåliga saker som klarar tuffa tag till tunn vinyl som skyddar mot repor. Baserat på mina egna iakttagelser i kollektivtrafiken verkar det som att de flesta Iphone-användare väljer att använda någon form av extra skydd.

I samband med den långdragna patenttvisten mot Samsung kom det fram många uppgifter om det vanligtvis väldigt hemlighetsfulla Apple. Bland annat gör företaget då och då marknadsundersökningar, och en sådan visade att 78 procent äger någon form av skal eller skydd för sin Iphone, så mina egna ovetenskapliga mätningar på tåget är antagligen inte helt fel.

Själv har jag nu ett bra tag köpt Apples egna läderskal till mina telefoner. Jag tycker om känslan och tycker jag får ett bättre grepp samtidigt som jag inte behöver få hjärtklappning om telefonen skulle åka i backen någon gång. Jag har inte spräckt någon skärm sedan min första Iphone 3GS (ta i trä).

Nu bär jag runt på en Iphone 6S Plus och med läderskalet på blir det en riktigt rejäl pjäs som ska få plats i fickor och väskor – eller för den delen ligga bekvämt i handen. I jakt på något tunnare hittade jag Dbrand, ett företag som gör måttanpassade vinylskal för en lång rad produkter och klickade hem en heltäckande baksida väl medveten om att det i princip bara kommer att skydda mot repor.

Det går förstås att argumentera att jag lika gärna kan vara helt utan skal, men Dbrand erbjuder förstås inte bara ett repskydd utan ger också möjligheten att sätta sin egen prägel på telefonen. Jag fastnade för vinylen som ser ut som mahogny.

Kundsupport

Dbrand håller till i Kanada och postade min leverans med kanadensiska posten. De uppskattade att det skulle ta mellan 7–14 dagar att få brevet. Dagarna gick och just som jag började fundera på att ta kontakt med supporten kom ett mejl från dem där de bad om ursäkt för förseningen. Dbrand meddelade att de skickat min order på nytt och gav mig pengarna tillbaka. Inte nog med det, jag fick dessutom orderns värde plus lite till tillgodo som plåster på såren.

Det är inte ofta jag får anledning att ta kontakt med kundtjänster, men här är i alla fall ett företag som tycks sätta sina kunder främst och det ger så klart pluspoäng.

Montering

Dbrand har bra videoklipp för hur man monterar vinylskalet och den rekommenderar jag verkligen att du studerar ordentligt innan du sätter igång. Jag utrustade mig med en hårfön och en vän för att få ordning på allt.

Det tar lite tid att få till den perfekta passformen, men så här i efterhand tycker jag att det ändå var hyfsat enkelt trots att jag valde den hela baksidan och behövde föna mycket för att få till de runda hörnen. Med hjälp av fönen blir vinylen mjukare och formar sig bättre efter underlaget.

Här är ett bildspel över hur min 6S Plus blev med vinylskal.

Summering och slutsats

Jag är nöjd med resultatet och har faktiskt redan lyckats tappa min telefon i ett klinkergolv utan att glaset gick i tusen bitar (ibland har man tur!). Har inte vågat lyfta av hörnet på Dbrand-skalet, men där finns ett litet hack efter händelsen.

För min baksida fick jag i slutändan inte betala någonting, men i de fall där posten inte tappar bort leveransen går den loss på 9,95 dollar, motsvarande 85 kronor plus frakt. Baksidan passar perfekt på min enhet, det blev inga glipor någonstans. Skulle jag ledsna och ta bort baksidan är det inte hela världen med tanke på det relativt låga priset.

Fördelar
+ Perfekt passform
+ Kundsupporten
+ Tydliga monteringsanvisningar

Nackdelar
- Skyddar förstås mindre än andra tjockare skal

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
20 svar

Flex 2 är en av Fitbits budgetmodeller och den första som är så vattentålig at det går att simma med den. 99mac beger sig till badhuset för att testa!

Med den modulära datorn Kano kan vem som helst lära sig att skruva ihop sin egen hårdvara för ett flertal olika användningsområden. Med Kano Code går det också att lära sig grundläggande programmering. 99mac har pratat med Tommy Säl, som arbetar på Kickstarter-succén.

Skjut dig fram genom rymden i den senaste delen av action-spelet Galaxy on Fire, som släpps idag till Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Snart kommer det kanske gå att att hyra filmer i Itunes så kort som två veckor efter att filmerna haft premiär. Men är det tillräckligt för alla som vill se nyare film hemma?

Under julhelgen kan det lätt bli stressigt och det är mycket att göra, ett sätt att lugna ner hjärnan är att använda digitala att-göra-listor som stillar planeringsstressen.

Det vankas både tävling och specialpris runt kylaren Silent Loop när Inet och Be Quiet intar dagens lucka. Rulla igång rimfabriken och bege dig till jukalendern!