99mac testar Dbrands vinylskal för Iphone

Dbrand tillverkar måttanpassade vinylskal för en lång rad produkter och efter lite leveransbekymmer har 99mac fått hem en baksida för Iphone 6S Plus.

Skal och fodral för Iphone finns i alla möjliga former och färger, allt från tjocka vattentåliga saker som klarar tuffa tag till tunn vinyl som skyddar mot repor. Baserat på mina egna iakttagelser i kollektivtrafiken verkar det som att de flesta Iphone-användare väljer att använda någon form av extra skydd.

I samband med den långdragna patenttvisten mot Samsung kom det fram många uppgifter om det vanligtvis väldigt hemlighetsfulla Apple. Bland annat gör företaget då och då marknadsundersökningar, och en sådan visade att 78 procent äger någon form av skal eller skydd för sin Iphone, så mina egna ovetenskapliga mätningar på tåget är antagligen inte helt fel.

Själv har jag nu ett bra tag köpt Apples egna läderskal till mina telefoner. Jag tycker om känslan och tycker jag får ett bättre grepp samtidigt som jag inte behöver få hjärtklappning om telefonen skulle åka i backen någon gång. Jag har inte spräckt någon skärm sedan min första Iphone 3GS (ta i trä).

Nu bär jag runt på en Iphone 6S Plus och med läderskalet på blir det en riktigt rejäl pjäs som ska få plats i fickor och väskor – eller för den delen ligga bekvämt i handen. I jakt på något tunnare hittade jag Dbrand, ett företag som gör måttanpassade vinylskal för en lång rad produkter och klickade hem en heltäckande baksida väl medveten om att det i princip bara kommer att skydda mot repor.

Det går förstås att argumentera att jag lika gärna kan vara helt utan skal, men Dbrand erbjuder förstås inte bara ett repskydd utan ger också möjligheten att sätta sin egen prägel på telefonen. Jag fastnade för vinylen som ser ut som mahogny.

Kundsupport

Dbrand håller till i Kanada och postade min leverans med kanadensiska posten. De uppskattade att det skulle ta mellan 7–14 dagar att få brevet. Dagarna gick och just som jag började fundera på att ta kontakt med supporten kom ett mejl från dem där de bad om ursäkt för förseningen. Dbrand meddelade att de skickat min order på nytt och gav mig pengarna tillbaka. Inte nog med det, jag fick dessutom orderns värde plus lite till tillgodo som plåster på såren.

Det är inte ofta jag får anledning att ta kontakt med kundtjänster, men här är i alla fall ett företag som tycks sätta sina kunder främst och det ger så klart pluspoäng.

Montering

Dbrand har bra videoklipp för hur man monterar vinylskalet och den rekommenderar jag verkligen att du studerar ordentligt innan du sätter igång. Jag utrustade mig med en hårfön och en vän för att få ordning på allt.

Det tar lite tid att få till den perfekta passformen, men så här i efterhand tycker jag att det ändå var hyfsat enkelt trots att jag valde den hela baksidan och behövde föna mycket för att få till de runda hörnen. Med hjälp av fönen blir vinylen mjukare och formar sig bättre efter underlaget.

Här är ett bildspel över hur min 6S Plus blev med vinylskal.

Summering och slutsats

Jag är nöjd med resultatet och har faktiskt redan lyckats tappa min telefon i ett klinkergolv utan att glaset gick i tusen bitar (ibland har man tur!). Har inte vågat lyfta av hörnet på Dbrand-skalet, men där finns ett litet hack efter händelsen.

För min baksida fick jag i slutändan inte betala någonting, men i de fall där posten inte tappar bort leveransen går den loss på 9,95 dollar, motsvarande 85 kronor plus frakt. Baksidan passar perfekt på min enhet, det blev inga glipor någonstans. Skulle jag ledsna och ta bort baksidan är det inte hela världen med tanke på det relativt låga priset.

Fördelar
+ Perfekt passform
+ Kundsupporten
+ Tydliga monteringsanvisningar

Nackdelar
- Skyddar förstås mindre än andra tjockare skal

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
20 svar

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

En domare dömer Apple att betala universitetet i Wisconsin ytterligare 272 miljoner dollar i en patenttvist gällande företagets A-processorer.

Amazon Echo, Google Home och Homepod kan snart få sällskap av en motsvarande smart assistent från Facebook.

Adobe meddelar på sin nyhetsblogg att Adobe Flash Player läggs ner.

Den 16:e augusti kommer Nokia och HMD presentera sin nästa flaggskeppsmobil i London.

Roomba-dammsugare har inte bara samlat upp damm åt användarna, de har också kartlagt bostäderna. Nu vill Irobot sälja kartadatan för att förbättra smarta hemmet-tjänster och produkter.