Opera Coast ger personligt nyhetsflöde

Webbläsaren Opera för IOS uppdateras och vill konkurrera med Flipboard och Apple News med ett nytt personligt nyhetsflöde.

Appar som Flipboard har blivit mycket populära tack vare att de samlar artiklar och nyheter från många olika källor och sätter samman det till en personlig tidning i surfplattan eller mobiltelefonen. Apple lanserade nyligen en liknande app i form av News (ej tillgänglig i Sverige) och nu vill #Opera erbjuda en liknande funktion i sin IOS-webbläsare Opera Coast.

I den senaste versionen av Opera Coast finns en ny För Dig-flik där användaren kan välja ett antal nyhetskällor som sedan skickar ut personliga nyheter till appens hemskärm. En fördel jämfört med Flipboard och liknande är att Opera Coast också är en fullfjädrad webbläsare, så steget från att läsa innehåll och surfa är litet. Appen har dessutom stöd för 3D Touch.

Namn
Opera Coast Webbläsare
Plattform
IOS
Utvecklare
Opera Software ASA
Version
5.00
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Svenska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, arabiska, danska, engelska, finska, franska, grekiska, hebreiska, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, bokmål, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska