Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Eddy Cue om Apples nyhetsapp

Apple-chefen Eddy Cue diskuterar Apples app News, och säger att Apple vill bygga en plattform för journalister över hela världen.

Apples chef för internettjänster Eddy Cue har intervjuats av nyhetskanalen CNN, och pratar mestadels om appen News som Apple lanserade tillsammans med IOS 9.

Enligt Eddy Cue valde Apple att skapa en inbyggd nyhetsapp därför att det är något som alla använder varje dag. Cue säger att Apple är restriktiva när det gäller förinstallerade appar, och bara lägger till sådana som de tror att användare kommer att ha behov av dagligen. Cue säger:

– Vi ville verkligen skapa en enda app som alla kunder kunde gå till för att läsa alla deras nyheter, oavsett vad de har för intressen, oavsett ämne, oavsett vilka nyhetskanaler de följer – och få den upplevelse de är vana vid från våra produkter, där det ser snyggt ut, är väldigt lättläst och ändå gör allt innehåll tillgängligt från hela världen.

Cue berättar också om hur intäkterna från News fördelas. Enligt honom kan de som publicerar innehåll välja att sälja sina egna annonser, och då behålla alla intäkter själva. Alternativt kan de låta Apple sälja annonser, och då tar Apple sina vanliga 30 procent av intäkterna.

En annan fördel med News är enligt Cue också att appen låter journalister göra sitt jobb, utan att behöva arbeta med att skapa en egen app. Apple själva planerar dock inte att anställa journalister för att arbeta med appen, utan kommer även fortsättningsvis att förlita sig på utomstående aktörer. Cue säger:

– Vi försöker fokusera på vad vi gör riktigt bra. Vi bygger teknologier och vi vet hur vi ska göra det riktigt bra. Vi tror att det finns fantastiska journalister världen runt och vi vill hjälpa dessa journalister att få ut sitt innehåll direkt till kunden.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.