Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Magnetisk laddningsdocka gör Apple Watch till väckarklocka

Apple har släppt en egen laddningsstation för Apple Watch, och den magnetiska laddningsdockan är som väntat vit och minimalistisk.

Förra veckan lanserade Apple ett eget tillbehör för att på ett praktiskt sätt kunna ladda #Apple Watch vid sängbordet. Alternativ från andra tillverkare har funnits ett bra tag, och Apple eget bidrag till marknaden är som väntat dyr men stilig.

Designmässigt går den magnetiska laddningsdockan i samma minimalistiska formspråk som klockan själv. Det är en vit liten kulle med tung botten och inga utstickande delar, förutom den magnetiska laddningskontakten i mitten och ett uttag för en Lightning-kabel på baksidan. På undersidan är stationen täckt med ett filtliknande material inte olikt insidan på Apples skyddsfodral till Ipad. Det gör att du kan placera laddningsstationen på de mest dyrbara sängborden av ytbethandlat trä utan att vara orolig för repor. Det innebär också att stationen är duktig på att samla på sig smådamm, och rengöring av undersidan rekommenderas i samband med veckostädningen.

Apples laddningsstation kostar 849 kronor, vilket är betydligt mer än många av de alternativ som finns. Då ingår visserligen också en två meters Lightning-kabel som Apple annars tar 295 kronor för, men ingen strömadapter. Den som inte har en extra måste alltså köpa en för 199 kronor. Lightning-kabeln ansluts direkt i stationen, och den magnetiska ytan som själva klockan fästs på är inte en del av sladden.

Magneten är uppfällbar, så det går att ladda klockan antingen liggande platt mot stationen eller, vilket förmodligen är vanligare, på sidan med det så kallad nattläget aktiverat. Då blir Apple Watch en väckarklocka, och kommunikationsknappen extraknäcker som Snooze-knapp. Det är en bra funktion som jag själv använder, och gör det till en naturlig handling att placera klockan på laddaren varje natt.

Det finns ingen som verkligen behöver en magnetisk laddningsstation för Apple Watch - all funktionalitet går att åstadkomma med den medföljande laddningskabeln och en plan yta. Men det är en snygg och diskret station som fyller ungefär samma roll som dockningsstationen för Iphone och Ipad. Den behövs inte, men gör det lite mer praktiskt att placera sin enhet för laddning.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.