99mac räddar julen

7 julklappstips till barnen

Funderar du på vad du ska köpa i julklapp till barnen? 99mac vill hjälpa till och har därför satt samman en lista med tips.

Julen är kanske mest efterlängtad av barnen som hoppas på att få många julklappar under granen, eller kanske rent av från tomten som kommer på besök. 99mac har satt samman en lista med presenttips till de yngre som en del av vår serie #99mac räddar julen.

Som vanligt hoppas vi att ni hjälper till och fyller på med egna bra tips i kommentarerna nedan.

1. Osmo

Många yngre älskar att spela med IOS-enheter så en lämplig
klapp till barn som har tillgång till en Ipad är speltillbehöret Osmo som nu finns att köpa i Sverige. Det rekommenderas till barn från sex år.

Osmo består av en bas att ställa Ipaden i, en reflektor till enhetens främre kamera och ett gäng appar som blandar barnens lek i den fysiska världen med den digitala. I startpaketet följer det med tre delar, ett tangram-pussel, en orddel och en del som utforskar fysikens lagar med hjälp av verkliga föremål från omgivningen.

Osmo kostar 899 kronor hos Lifestylestore.

2. BB-8

För de lite äldre barnen med Star Wars-feber som varit riktigt snälla i år vill vi tipsa om Sphero BB-8, en droid från den kommande storfilmen. BB-8 är en liten robot som kontrolleras från en IOS- eller Android-enhet. Den här gör garanterat succé även hos en del vuxna.

3. Presentkort Itunes/Apple Store

Inte den roligaste presenten att ge bort kanske, men garanterat uppskattat av mottagaren. Apple har ett presentkort som gäller för köp av varor i deras egna butiker. Perfekt om du vill ge bort exempelvis en Ipod Touch eller dator, men låta mottagaren välja färg eller modell själv.

Det finns också ett annat presentkort som gäller för köp i företagets digitala butiker som heter Itunes-presentkort. Det går att hitta i en del mataffärer, i Apples egna butiker, hos återförsäljare och direkt på Apples webbplats eller via Itunes.

Presentkorten går att köpa som ett fysiskt kort att ge bort i ett kuvert eller digitalt, vilket kanske passar bra om du vill ge bort det till någon du inte kommer att träffa personligen i jul.

4. Handkontroll för Apple TV

För familjer som investerat i en ny Apple TV kan en handkontroll utgöra en bra present till spelsugna familjemedlemmar.

Det går att spela med bara den medföljande fjärrkontrollen, men många av spelen gör sig faktiskt bättre med en handkontroll.

5. Logitech UE Roll

Funderar du på att skaffa en egen högtalare till barnens rum så att du slipper höra på deras favoritlåt om och om igen? Kanske vill de ha något bättre än den inbyggda högtalaren i Ipad? Logitech UE Roll är en lämplig kandidat. Den är liten och tålig och kan också lätt tas med ut på äventyr. 99mac testade den i september och gav den utmärkelsen "rekommenderas".

6. Wacom Intuos Art/Draw/Comic/Photo

Wacom är välkända för sina ritplattor och nu finns en ny serie lämpliga plattor som kan passa de lite äldre barnen som vill rita eller som gillar att fotografera. Det som skiljer Intuos Art, Draw, Comic och Photo åt är de tillhörande mjukvarorna. 99mac har testat Photo tidigare och summerar testet med att det är en prisvärd ritplatta i lagom storlek.

7. Tiggly inlärningssystem för Ipad

Tiggly är likt det tidigare tipset Osmo en serie tillbehör för Ipad riktade till barn. Det finns tre uppsättningar som går ut på att lära barnen om siffror, bokstäver och former med en kombination av fysika tillbehör och appar i Ipaden.

  • Tiggly Shapes passar barn mellan 2–5 år och kostar 269 kronor i Apple Store.

  • Tiggly Maths passar barn mellan 3–7 år och kostar 279 kronor i Apple Store.

  • Tiggly Words passar barn mellan 4–8 år och kostar 269 kronor i Apple Store.

Kommentarer
1 svar

Denna vecka samlas redaktörerna Amanda och Jakob för att prata om Apples nya produkter, frånvaron av ett event, nya appar och ett I-landsproblem.

Ett av världens mest populära operativsystem fyller år, och 99mac säger grattis på födelsedagen med en video som får minnena att väckas till liv.

Apple har öppnat portarna till sin nätbutik, och de produkter som visades tidigare i veckan går nu att beställa.

Twitter överväger att börja ta betalt för vissa premiumfunktioner, bland annat kraftigare analysverktyg och mer detaljerade notiser.

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

Nu går det att reagera på meddelanden även i Messenger. Det går även att pinga folk i konversationer i chattklienten.