Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

krönika

Vad Apple bör göra 2016

Inför nästa år har 99mac:s redaktörer samlat ihop en önskelista åt Apple. Det här vill vi att Apple ska göra under 2016.

I början av 2015 skrev 99mac en önskelista med saker vi önskade att Apple skulle satsa på under året. Hur vi bedömer att de lyckades går att läsa här, men nu är det också dags att sätta ihop en ny önskelista inför 2016. Det här är vad vi vill se Apple göra under året.

1. Sluta upp med de mekaniska diskarna

Apple är ofta drivande när det gäller att pensionera gammal teknik till förmån för nya lösningar. På bärbara datorer är snabba och strömsnåla SSD-enheter numera standard framför rymliga men långsamma mekaniska hårddiskar.

Därför är det riktigt trist att Apples stationära Imac-modeller fortfarande i många fall levereras med en hårddisk på 5 400 varv. När vi testade Imac 4K var det just en av de största nackdelarna, och det är en olustig upplevelse att använda en sån bra skärm med en så långsam hårddisk inuti.

Under 2016 hoppas vi att Apple övergår till SSD fullt ut, eller åtminstone använder Fusion Drive.

2. 16 GB i IOS-enheter är snålt

En enhet som kan filma i upplösninge 4K behöver mer lagringsutrymme än 16 gigabyte, så enkelt är det. Phil Schiller kan prata hur mycket som helst om molnlagring, men även användare som installerar minimalt med appar och tar blygsamt med bilder behöver åtminstone 32 gigabyte. Skillnaden i kostnad kan heller inte vara mer än minimal. Sluta sälj enheter med 16 gigabyte lagring, snälla Apple.

3. Ge oss TV OS 2

Nya Apple TV var efterlängtad och har tagit sin naturliga plats i vardagsrummet. Det IOS-baserade operativsystemet TV OS fungerar dugligt, men är i behov av en första större uppdatering som gärna får komma snarast. Vi efterfrågar finputsade detaljer som förhöjer användarupplevelsen, och så givetvis nya funktioner som underlättar textinmatning och navigering. Inte minst vill vi se Siri på svenska i Apple TV.

4. Följ upp Apple Watch

Apple Watch har varit en trevlig ny bekantskap under 2015, men vi ser redan fram emot nästa version. Vi vill ha en tunnare och snabbare klocka, och Apple får dessutom gärna satsa på att förfina befintliga funktioner och operativsystemet Watch OS. I dag går allting för långsamt, och vi vill framförallt se förbättringar i kommunikationen med andra så som snabbare och pålitligare pulsdelning och meddelandehantering.

5. Nya funktioner till Mac

Apple är bra på att plocka de bästa funktionerna från sina produkter och integrera de i andra kategorier. Bärbara Mac-datorer med Touch ID vore därför inte otänkbart och något vi verkligen vill se. Men även andra innovativa funktioner till Mac vore önskvärt.

6. Satsa på App Store

När App Store lanserades på Iphone var det något av en sensation, men framgångsreceptet har inte riktigt smittat av sig på Mac App Store. Vi vill se rejäla förbättringar som kan locka stora utvecklare tillbaka till Mac App Store. När vi ändå är på önskar vi oss bättre sökfunktioner, särskilt i App Store på Apple TV.

7. Överraska oss

Mest av allt önskar vi att Apple lanserar något som ingen av oss förväntat oss. Vi vill se en helt ny app eller innovativ lösning som Apple trollar fram i slutet av en av sina presentationer. Det behöver inte vara en helt ny produktkategori av Ipad- eller Iphone-klass, men det måste vara något som genast väcker ha-begäret och som tillför något i våra liv.

Vad tycker du själv att Apple ska satsa på under nästa år? Dela med dig av dina förslag i kommentarerna!

Kommentarer
109 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.