Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Populära appen Instaagent stjäl ditt lösenord

Appen Instaagent toppade listor i App Store runt om i världen, men har nu tagits bort sedan det upptäckts att den innehåller skadlig kod.

Appen Who Viewed Your Profile – Instaagent räknar enligt beskrivningen hur många personer som besöker en användares Instagram-konto och låg under tisdagen högst upp på topplistan över gratisappar i svenska App Store. Också på många andra håll i världen var den populär.

Nu har appen tagits bort sedan en utvecklare från Peppersoft upptäckt att appen skickar användarnas användarnamn och lösenord för Instagram i klartext till en fjärrserver.

Inloggningsuppgifterna användes också för att logga in på Instagram-konton och posta inlägg. Det bryter mot Instagrams regler, de tillåter inte tredjepartsappar att ladda upp bilder till användarnas konton.

Appen fanns också i Google Play Store där den rapporterades ha mellan 100 000–500 000 nedladdningar. Siffrorna för App Store kan mycket väl vara liknande.

Både Google och Apple har tagit bort appen från sina butiker, men tyvärr tycks det fortfarande finnas kopior med olika varianter på namnet. Hör du till dem som använt appen bör du radera den och byta ditt lösenord till Instagram. Använder du samma lösenord till någon annan tjänst bör det också bytas ut. Vi rekommenderar starkt att använda unika lösenord till alla inloggningar och gärna använda en lösenordshanterare som kan generera komplexa lösenord.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.