Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Touch ID-problem i IOS 9.1

En del användare rapporterar problem med Touch ID i IOS 9.1. Funktionen sägs vara opålitlig, långsam och för en del fungerar den inte alls.

#Touch ID är Apples fingeravtrycksläsare som introducerades tillsammans med Iphone 5S. Användare kan spara upp till fem fingeravtryck i enheten och använda dessa istället för att knappa in ett lösenord för att låsa upp telefonen eller utföra köp i exempelvis App Store.

För några veckor sedan släppte Apple #IOS 9.1, en uppdatering som bland annat bjöd på nya emoji och förbättringar av funktionen Live Photos. Men för en del användare innehöll uppdateringen också problem.

På Apples supportforum diskuterar flera användare att de fått bekymmer med Touch ID. Drabbade berättar att läsaren inte alltid känner igen deras avtryck, är långsam och i en del fall inte fungerar alls, rapporterar Apple Insider.

Någon permanent lösning tycks inte finnas än, användare har testat att återställa enhetens inställningar men efter ett tag har problemen dykt upp igen. Andra har testat att göra fabriksåterställningar och sedan återställt från säkerhetskopior, men inte heller där har problemen försvunnit för gott.

Det tråkiga för alla som upplever problemen är att Apple inte längre signerar IOS 9.0.2, vilket betyder att det inte är möjligt att tillfälligt nedgradera till den förra IOS-versionen i väntan på en lösning från Apple.

Apple håller på och betatestar IOS 9.2, men det är okänt om den innehåller någon lösning på Touch ID-problemen. Enligt Forbes som också skrivit om problemen har Apple inte velat ge någon kommentar.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.