Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar

Allt du behöver veta om nya Apple TV

Nya Apple TV är här, och 99mac går igenom allt du behöver veta om Apples nya svarta låda som vill ta över ditt vardagsrum.

Siri & Sök

En stor nyhet med nya Apple TV är möjligheten att använda Siri för att göra sökningar med naturligt språk. Det här fungerar för tillfället i USA och sju andra länder, men Sverige är tyvärr inte med på listan.

När vi trycker på sök-knappen på fjärrkontrollen får vi istället upp en textbaserad söksida där vi får knappa in det vi söker efter med hjälp av skärmtangentbordet. Något som talar för att vi ändå kan få Siri i framtiden utan att behöva köpa någon ny hårdvara är att det går att testa Siri redan nu genom att byta språk och region.

Så här gör du för att testa Siri

För att använda Siri måste du in i inställningarna och byta språk till engelska samt logga in med ett amerikansk Apple ID i Itunes och App Store.

Efter det är det bara att trycka på Sök-knappen för att starta Siri. För att prata med henne håller du in samma knapp medan du pratar. De dubbla mikrofonerna finns längst upp på fjärrkontrollen och syns som ett litet hål.

Användning

Siri förstår oftast vad vi säger på första försöket trots att vi inte är amerikaner. Men det finns uppenbara brister med att försöka använda henne här i Sverige utan officiellt stöd för vårt språk.

Sökning med Siri fungerar endast i appar som har byggt in stöd för det, så redan där går några bort. Av någon anledning hittar Siri tv-serier i Netflix, men inte filmer när vi provar. HBO Nordic ignoreras helt, och att försöka hitta något i SVT Play eller TV4 Play är också lönslöst eftersom amerikanska Siri inte förstår titlar på svenska.

Skynda på Apple!

Vi vill gärna få hit Siri på svenska, det verkar vara ett snabbt och smidigt sätt att hitta just den film eller serie man vill titta på för stunden och sedan direkt komma till den app där materialet finns, men tills vidare får vi nöja oss med att trycka runt i respektive app, eller ha tålamod nog att skriva med hjälp av fjärrkontrollen.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.