Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple förbereder app för positionering inomhus

En ny Apple-app har dykt upp på App Store som utlovar positionering inomhus med hjälp av en Iphone. Appen heter Indoor Survey och går att ladda hem, men inte aktivera ännu.

Apple har i tysthet publicerat en ny egenutvecklad IOS-app på App Store, som enligt beskrivningen ska erbjuda positionering inomhus. Appen heter Indoor Survey och mäter enligt beskrivningen radiofrekvenser och kombinerar dessa med data från telefonens inbyggda sensorer för att bestämma en position.

Användaren kan i appen skapa "punkter" på en karta över lokalen där den befinner sig. När punkten skapas mäter Iphone radiofrekvensens signal där, och kan därefter komma ihåg positionen.

Appen finns publicerad i App Store, och kan laddas hem. Däremot går den inte att hitta via sökning, och kan heller inte användas ännu då den kräver aktivering med Apple-ID för att fungera. Indoor Survey upptäcktes av Steve Troughton-Smith som skrev om fyndet på Twitter.

Enligt informationen i App Store uppdaterades appen senaste gången 27 oktober, och är för tillfället version 1.0. Indoor Survey kräver IOS 9, och fungerar med Iphone, Ipad och Ipod Touch. När appens funktionalitet öppnar, och om den isåfall marknadsförs av Apple är i dagsläget oklart.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.