Zane Lowe söker produktionsassistent

Sugen på att jobba med radio? Nu finns en öppning på Apples radiostation Beats 1 med placering i Los Angeles.

Radiokanalen Beats 1 är en central del i Apples musiktjänst #Apple Music. Tre programledare turas om att sända från städerna Los Angeles, New York och London. För den som är intresserad av att jobba med radio finns det nu ett ledigt jobb på studion i LA.

Programledaren Zane Lowe söker efter en produktionsassistent med kunskaper om Audition, Pro Tools, Photoshop, videoredigering, sociala plattformar och radiostudioutrustning.

Skriven av Ida Blix

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.

Igår var det hela 40 år sedan det episka rymdäventyret krönte vita duken och skapade historia på ett sätt förändrade en ung 99mac-redaktion.