Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Emoji i IOS 9.1 hör till antimobbningkampanj

Apple lade till flera emoji till uppsättningen i IOS 9.1. En av dem är en pratbubbla med ett öga i. Symbolen hör till antimobbningkampanjen "I am a witness".

Apple uppdaterade sitt mobila operativsystem IOS till version 9.1 tidigare i veckan. Uppdateringen innehåller bland annat ett helt gäng nya #emoji-symboler och nu visar det sig att en av symbolerna har en djupare betydelse och hör till en kampanj mot mobbning.

Du kanske har lagt märke till den redan, det är en pratubbla med ett öga i som är central i kampanjen "I am a witness". Det är den ideella organisationen The Ad Council som står bakom kampanjen, de arbetar med att ta fram public service-annonser till tv och radio.

Det uppskattas att en fjärdedel av alla barn ustätts för mobbning på nätet. Tanken med den nya emojin är att den ska användas för att visa att mobbning inte är okej. Den kan skickas till mobboffer för att visa att de syns och har vänner på sin sida, men kan också skickas till mobbare för att markera mot deras dåliga beteende.

Förutom Apple deltar Facebook, Adobe, Google, Twitter och en rad andra företag i kampanjen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.