Lantmäteriet tilldelas diplom av 99mac

Lantmäteriet i Gävle tilldelas ett hedersdiplom för sina Macvänliga insatser. Marknadschefen Birgitta Ericsson tog personligen emot diplomet och fick smaka på en god 99mac-tårta i slutet på förra veckan.

Idén bakom diplomet kommer ifrån ett stort antal medlemmar som reagerade positivt på ett trevligt brev ifrån Birgitta där hon berättar att man i fortsättningen kommer anpassa sina tjänster även för oss Macanvändare. Lantmäteriet kommer presentera KartSök i ny version för användare av Mac OS X och Safari under 2004. Funktionen DinKarta kommer att omarbetas till Flash för att bli plattformsoberoende och även SverigeBilden samt Historiska Kartor görs om för att bli Macvänliga.

Anders Täpp kom med förslaget att instifta ett diplom som regelbundet delas ut till myndigheter, organisationer och företag som arbetar för plattformsoberoende tjänster. Målet är att inspirera fler att bryta sig ur situationer där den som inte är Microsoftanvändare blir utelåst ifrån tjänster som vänder sig till allmänheten. Axel von Matern startade insamlingen som till slut övergick i en officiell 99mac-insamling där 32 personer betalade in pengar till diplom, tårta och en fikastund med Lantmäteriet.

Om du har förslag på någon som bör tilldelas 99mac-diplom för liknande arbete är du välkommen att skriva en kommentar i tråden.

Den här goda tårtan med officiell 99mac-logotyp blev populär i Gävle.

99mac-medlemmen Creops överlämnade ett officiellt diplom till Lantmäteriet som blev både glada och överraskade för all uppståndelse.

Diplomet blev snabbt huvudnyhet på Lantmäteriets intranät dessutom - väldigt kul!

Naturligtvis måste vi alla vända ett stort TACK till alla trevliga 99mac:are som deltagit i vårt diplomprojekt. Stort cred till alla som jobbar för att förbättra vardagen för oss Macanvändare.

Har ni förslag på fler företag, organisationer eller personer som bör tilldelas diplom - skriv en rad. 99mac kommer ta fram en officiell diplom/tårtfond som utnyttjas endast för dessa ändamål. Ett kul sätt att sprida den glädje vi Macanvändare känner till vår omvärld.

Kommentera (och läs) den ursprungliga tråden om Lantmäteriet