Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya satsningar på grön energi i Kina

Apple fortsätter sina miljösatsningar i Kina med två nya program som
ska minska utsläppten av växthusgaser.

I maj berättade Apple att de börjat bygga anläggningar för solenergi i Kina. I ett nytt pressmeddelande får vi veta att företaget nu är klara med solenergianläggningarna i Sichuanprovinsen och att de tillsammans producerar mer energi än vad Apples alla kontor och butiker i landet gör av med.

Apple meddelar också att de drar igång två nya projekt med målsättningen att minska utsläppen av växthusgaser bland sina tillverkare i Kina. De två projekten tillsammans kommer att förhindra utsläpp av 20 miljoner metriska ton växthusgaser från nu och fram till år 2020, motsvarande att ta bort nästan fyra miljoner personbilar från vägarna under ett helt år.

Det ena projektet kommer gå ut på att bygga fler kraftstationer för solenergi i Kina som kommer att producera energi motsvarande den som används av 265 000 hem under ett år och är en början för att kompensera för den energi som används i Apples leverantörskedja.

Det andra handlar om att få leverantörerna att bli mer energieffektiva och byta till rena energikällor. En av Apples största leverantörer är Foxconn och de kommer att bygga en kraftstation för solenergi som kan producera 400 megawatt energi. Den ska stå klar år 2018. Planen är att Foxconn ska producera lika mycket ren energi som det går åt att i de sista produktionsleden för Iphone i fabriken i Zhengzhou.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.