Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tar bort hundratals appar som samlar användardata

Hundratals appar har använt ett privat ramverk för att samla in användardata utan Apples kännedom. Nu tas de bort från App Store.

Apple tar bort flera appar från App Store efter att det framkommit att apparna samlar privat användardata genom att inkludera privata API:er från det kinesiska annonsföretaget Youmi. Detta upptäcktes av analysföretaget Source DNA som funnit ramverken i 256 olika appar, främst riktade till den kinesiska marknaden.

Informationen som samlats in är exempelvis enhetens serienummer, en lista över andra installerade appar och mejladressen kopplad till användarens Apple ID. Informationen skickas från enheten till Youmis servrar. En app som dolt samlar in sådan information bryter mot Apples regler, men Youmi har enligt rapporten lyckats dölja det i ett utvecklingsverktyg som används för att skapa annonser.

Apple har gjort ett uttalande där de meddelar att berörda appar rensats bort från App Store. Apples fulla uttalande lyder:

"Vi har identifierat en samling appar som använder ett utvecklingsverktyg för annonser från en tredje part, utvecklad av Youmi som tillhandahåller annonser för mobila enheter, som använder privata API:er för att samla privat information så som användares mailadresser och enhetsidentifierare, och skickar datan till företagets server. Detta är ett brott mot våra säkerhets- och integritetsbestämmelser. Apparna som använder Youmis utvecklingsverktyg har tagits bort från App Store och nya appar som skickas in till App Store och använder verktyget kommer att nekas. Vi har ett nära samarbete med utvecklare för att hjälpa dem att få uppdaterade versioner av sina appar som är säkra för kunder och i enlighet med våra riktlinjer tillbaka till App Store så snart som möjligt."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.