Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple öppnar i Indien nästa månad

Apple satsar på Indien, och öppnar egna butiksavdelningar hos den lokala elektronikkedjan Croma.

Apple kommer under nästa månad att etablera sig i Indien genom ett särskilt partnerskap med den lokala affärskedjan Croma. Detta rapporterar India Times, som skriver att etableringen kommer att börja på sex olika platser.

I juli skrev 99mac om Apples planer på att förstärka sin närvaro i Indien genom samarbeten med lokala aktörer. Kedjan Croma ägs av Infiniti Retail, vars vd Avijit Mitra säger om lanseringen:

"Vi är stolta över att samarbeta med Apple i lanseringen av Apple Store i Indien och är väldigt optimistiska kring det. Dessa butiker kommer att inredas utifrån [Apples] globala design och kommer att erbjuda den bästa kundupplevelsen och visa upp Apples hela sortiment."

Vad det handlar om är dock särskilda avdelningar i Cromas butiker, en lösning som liknar hur Apple i Sverige säljer sina produkter hos kedjor som Mediamarkt och Elgiganten. Avdelningarna kommer att ta mellan 400 och 500 kvadratmeter i anspråk, och ha egen personal som tränas upp av Apple.

Enligt tidningen försvåras en helt egen etablering av Apple genom lokal lagstiftning som kräver att utländska bolag gör minst 30 procent av sina inköp från mindre indiska leverantörer. Genom att istället öppna i Cromas butiker kringgås detta, men låter ändå Apple utforma sin egen köpupplevelse.

Planen är att öppna de första butikerna i samband med den hinduiska högtiden Diwali som infaller i början av november. Fem av butikerna kommer att öppnas i staden Mumbai (Bombay) i distrikten Juhu, Malad, Ghatkopar samt i köpcentren Oberoi Mall och Phoenix Mall. En sjätte butik ska öppnas i Bangalores shoppingdistrikt Jayanagar.

Indien är en snabbt växande marknad för Apple. Mellan oktober 2014 och september 2015 sålde företaget 1,7 miljoner Iphone-enheter, jämfört med 1,1 miljoner under samma period året innan. Apples nya mobilmodeller Iphone 6S och 6S Plus lanseras i Indien den 16 oktober.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.