Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6S och 6S Plus imponerar i batteritester

Testerna av Apples senaste mobiltelefoner har fortsatt under helgen. Nu har turen kommit till batteriprestanda och där imponerar både Iphone 6S och 6S Plus.

#Iphone 6S och 6S Plus har under helgen genomgått en serie batteritester i testlabbet. Intressant nog är batterierna fysiskt mindre än i föregångarna Iphone 6 och 6 Plus, men Apple utlovar ändå samma batteritid. Det är IOS 9 och den nya processorn A9 som ligger bakom den bedriften.

Modell

Batteri

Iphone 6

1 810 mAh

Iphone 6S

1 715 mAh

Iphone 6 Plus

2 915 mAh

Iphone 6S Plus

2 750 mAh

Apples officiella specifikationer

Iphone 6S

Iphone 6S Plus

Samtalstid

upp till 14h med 3G

upp till 24h med 3G

Internetanvändning

upp till 10h med 3G
upp till 10h med 4G LTE
upp till 11h med Wifi

upp till 12h med 3G
upp till 12h med 4G LTE
upp till 12h med Wifi

HD-videouppspelning

upp till 11h

upp till 14h

Ljuduppspelning

upp till 50h

upp till 80h

Standby-tid

upp till 10 dagar

upp till 16 dagar

Samsung eller TSMC?

I samband med lanseringen av Apples nya telefoner har det dykt uppgifter om att de A9-processesorer som tillverkas av Samsung kan ge upp till två timmars sämre batteritid än de som tillverkas av TSMC. Apple har dementerat uppgifterna och säger att skillnaden mellan två enheter inte skiljer mer än 2–3 procent, oavsett vem som tillverkat processorn.

Vår Iphone 6S har en processor från TSMC, och vår #Iphone 6S Plus har en från Samsung, men då de har olika stora batterier går det inte att dra några slutsatser från våra batteritester.

Så testar vi batterier

99mac kör som vanligt två batteritester, det ena simulerar internetsurfning och det andra spelar upp ett videoklipp tills batteriet dör. Till båda testerna använder vi en skärmkalibrator och en helvit bild för att ställa in skärmens ljusstyrka till 150 cd/m2, ungefär hälften enligt IOS inbyggda reglage.

Surftestet har vår utvecklare tagit fram för att simulera surfning. Inga webbsidor med Flash används (och det stöds inte heller av IOS), men däremot Javascript. Telefonerna använder Safari och surfar runt på ett antal webbplatser med Wifi och Bluetooth aktiverade tills batteriet dör. Bakgrundsuppdateringar och notiser är avslagna. Den nya strömsparfunktionen i IOS 9 används inte.

Det andra batteritestet fokuserar istället på att spela upp ett videoklipp tills batteriet dör. Videoklippet i fråga är filmen Tears of Steel i upplösningen 720p.

Iphone 6S och 6S Plus visar på rejäla förbättringar i surftestet där de ger några timmar extra jämfört med sina föregångare. När det gäller videouppspelning är det mer jämt mellan årets nyheter och föregångarna, men Iphone 6S och 6S Plus tar ändå över ledningen.

Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.