Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Overcast 2 ger strömmande ljud och blir gratis

Utvecklaren Marco Arment släpper en länge efterlängtad uppdatering till poddradioappen Overcast, med nya funktioner och en helt ny betalningsmodell.

Poddradioappen Overcast togs väl emot av 99mac när den släpptes i juli förra året. En sak som stod högst upp på många användares önskelista var dock stöd för för strömmande uppspelning, något som utvecklare Marco Arment lovat ska komma.

Nu infrias det löftet med Overcast version 2.0. Det är numera inget krav att ladda hem ett poddavsnitt innan uppspelning, utan det går nu att spela upp ett nytt avsnitt direkt över nätet. En ny utrymmeshanterare ska göra det enkelt att få en överblick över vilka poddar som tar upp för mycket lokalt utrymme, och rensa bort dessa och börja strömma istället.

Strömningsfunktionen är helt egenutvecklad av Arment, och tekniken ska även göra all uppspelning snabbare och mindre strömkrävande, även sådant innehåll som spelas upp lokalt. Detta gäller även funktionerna Smart hastighet och röstförstärkning, som båda ska ge ännu bättre resultat.

Overcast 2 har också stöd för kapitel, bättre kommunikation med Apple Watch, stöd för 3D Touch i nya Iphone 6S och 6S Plus samt en hel del buggfixar och mindre förbättringar.

Ny betalningsmodell

Kanske den mest intressanta nya funktionen i Overcast 2 är ingen funktion alls, utan en ny betalningsmodell. Den tidigare versionen av Overcast var gratis att ladda hem, men för att låsa upp de bästa funktionerna, så som Smart hastighet, krävdes ett köp inuti appen för 39 kronor. Enligt Arment var det ungefär 20 procent av användarna som valde att låsa upp appen.

Marco Arment väljer nu att göra appen helt gratis att använda, med alla funktioner upplåsta från början. För att få inkomst förlitar han sig istället på ett frivilligt donationsprogram, där välvilliga användare kan välja att betala en summa om 29 kronor för tre månader. Betalningen görs direkt i appen precis som en prenumeration, men förnyas inte. Arment beräknar att om fem procent av den nuvarande användarbasen betalar varje månad kan den nya versionen av Overcast överträffa sin föregångare vad gäller intäkter. Den som inte vill eller kan betala behöver inte göra det, och appen fungerar precis som den ska ändå.

Namn
Overcast: Podcast Player
Plattform
IOS
Utvecklare
Overcast Radio, LLC
Version
2.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 9.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.