Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar kameran i Ipad Mini 4

Apple har uppdaterat kamerorna i Ipad Mini 4 med bland annat fler megapixlar än tidigare. 99mac-redaktionen undersöker om det märks någon skillnad.

Förra veckan fick 99mac in en #Ipad Mini 4 till testlabbet och körde flera prestandatester på den nya minstingen i Ipad-familjen. En nyhet med plattan är att Apple uppdaterat båda kamerorna som får visa vad de går för i det här kameratestet.

Isight får fler megapixel

Den bakre kameran på Ipad Mini 3 bjöd på 5 megapixel, men i uppföljaren har Apple stoppat in en kamera på 8 megapixel och förbättrat sensorn. Vad betyder det undrar vi? Syns det någon skillnad? Under en resa till Prag passade redaktionen på att ta några bilder med de två enheterna.

En konsekvens av kamerabytet är att bilder tagna med Ipad Mini 4 är större både när det gäller dimension och storlek. I tabellen nedan syns metadata för bilden med redaktör Ida Lindkvist på ett torg som finns i bildspelet ovan. Storleken på övriga testbilder varierar något beroende på mängden detaljer i bilden.

Ipad Mini 3

Ipad Mini 4

Dimension

1 936 x 2 592 pixel

2 448 x 3 264 pixel

Storlek

1,8 MB

2,7 MB

Facetime klarar mörker bättre

Den framåtriktade Facetime-kameran är fortfarande 1,2 megapixel, men Ipad Mini 4 har fått en större bländare på f/2,2 som enligt Apple ska släppa in 81 procent mer ljus. Det innebär att videosamtalen och självporträtten ser bättre ut, särskilt i dunkla miljöer, vilket våra testbilder tydligt visar.

Originalbilderna

För den som vill se alla originalbilderna från kameratestet finns det en zip-fil (22,5 MB) att ladda ned här.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.