Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stickan Ishowfast flyttar filer snabbt mellan IOS och datorer

Stickan Ishowfast flyttar filer snabbt mellan IOS-enheter och datorer. I ena änden sitter USB 3.0 och i andra Lightning.

Förra året skrev 99mac om företaget Hyper och deras Kickstarter-projekt Istick, en sticka med USB och Lightning för att flytta filer mellan en IOS-enhet och en dator. Nu är företaget på gång med en ersättare som kallas Ishowfast.

Ishowfast är enligt företagets beskrivning upp till 14 gånger snabbare än föregångaren Istick och konkurrenten Sandisk Ixpand. Företaget siktar bland annat in sig på Ipad Pro-köpare och menar att deras sticka kommer vara snabbare och säkrare än att använda sig av någon molntjänst. För den som vill går det att lösenordsskydda stickan.

USB 3.0

Lightning

Läshastighet

140 MB/s

30 MB/s

Skrivhastighet

45 MB/s

20 MB/s

Ishowfast kommer likt föregångaren med ett aluminiumchassi i färger som matchar Iphone, Ipad och Macbook och är certifierad via Apples MFI-program (Made for Iphone/Ipad/Ipod).

För att flytta filer krävs en app till IOS-enheten. Ishowfast-appen fungerar med Iphone, Ipad och Ipod Touch och innehåller bland annat en musik- och filmspelare. Det går att spela upp 1080p-filmer direkt och se på exmepelvis Word- och Excel-filer. Appen kan också säkerhetskopiera bilder från IOS-enheten.

Den här gången söker Hyper finansiering via sajten Indiegogo. Totalt efterfrågas 50 000 dollar, motsvarande  420 000 kronor. Användare som finansierar projektet kommer att få rabatt på priserna i tabellen nedan.

Modell

Pris

16 GB

79 usd

32 GB

99 usd

64 GB

149 usd

128 GB

249 usd

Tekniska specifikationer Ishowfast

Mått
49,1 x 31 x 9 mm
Vikt
18 gram
Filsystem
FAT32 eller exFAT
Läs- och skrivhastigheter
USB 3.0: 140 MB/s (läs), 45 MB/s (skriv). Lightning: 30 MB/s (läs), 20 MB/s (skriv)
Filformat
Video: mov, mp4, mkv. Ljud: aac, ac3, aiff, caf, mp3, m4a, wav. Dokument: doc, xls, docx, xlsx, pdf, txt, csv, rft, zip. Bild: jpg, png
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.