Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Minnesmängd i Ipad och Iphone bekräftas

En utvecklare har genom Xcode kontrollerat hur mycket primärminne som finns i Apples senaste IOS-enheter.

Apple har inte för vana att ange mängden primärminne som sitter i företagets IOS-enheter som Iphone och Ipad. Detta brukar därför alltid bli en källa för spekulationern vid lanseringen av nya produkter, innan någon faktiskt kan lägga händerna på enheterna för att kontrollera.

Utvecklaren Hamza Sood har vi tidigare skrivit om då han visat sig duktig på att hitta kodsträngar och bilder i betaversioner av Apples operativsystem. Dessa har gjort att han kunnat förutse funktioner som Touch ID för Ipad och nu senast bättre Facetime-kamera för Iphone och Split View för Ipad Mini 4.

Nu har Sood skrivit ett litet program i Xcode som simulerar de nya IOS-enheterna #Ipad Pro, #Iphone 6S och Iphone 6S Plus. Programmet visar olika bilder beroende på vilket minne som finns tillgängligt och tycks bekräfta mängden primärminne i de nya produkterna.

Produkt

Primärminne

Ipad Pro

4 gigabyte

Iphone 6S

2 gigabyte

Iphone 6S Plus

2 gigabyte

Xcode innehåller inte någon särskild simuleringsmiljö för Ipad Mini, men den antas ha två gigabyte minne eftersom den har stöd för Split View, liksom som förra årets Ipad Air 2. Den nya Apple TV har två gigabyte primärminne, vilket bekräftats i dokumentation från Apple.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.