Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pokémon på väg till Iphone

Nintendo slår sig ihop med Niantic och utvecklar ett nytt Pokémon-spel särskilt för smarta mobiltelefoner.

Nintendo har tidigare meddelat att de kommer att utveckla en serie spel särskilt för smarta mobiltelefoner, och nu har den första titeln tillkännagivits. 2016 kommer succéfigurerna Pokémon att dyka upp i ett nytt spel för IOS och Android.

Spelet heter Pokémon Go och är ett samarbete mellan Nintendos dotterbolag The Pokémon Company och Niantic som tidigare gjort spelet Ingress som använder sig av så kallad förstärkt verklighet. Niantic var tidigare en del av Google, men har efter sökjättens omorganisering blivit en självständig del inom Alphabet-koncernen.

Just förstärkt verklighet blir ett inslag också i #Pokémon Go. För att fånga de olika varianterna av Pokémon krävs nämligen navigering i den verkliga världen, och information om var de olika Pokémon-figurerna gömmer sig visas på mobilskärmen.

Till spelet kommer också ett valfritt tillbehör som heter Pokémon Go Plus som fästs vid handleden. Tillbehöret ansluts till mobilen via Bluetooth, och kan användas för att utföra visa rörelser i spelet, som exempelvis att fånga en Pokémon, samt blinka och vibrera när någon av krabaterna är i närheten.

Pokémon Go blir gratis att ladda hem, men kommer att erbjuda köp inuti appen.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.